Tanssiurheilun Ikäkausimestaruudet ratkotaan Espoossa 12.-13.5. – mukana yli 500 tanssijaa

03.05.2018
Tanssiurheilun Ikäkausimestaruuskilpailut järjestetään 12.-13.5.2018 Espoossa, Opinmäen oppimiskeskuksessa. Ikäkausimestaruudet ratkotaan kaikissa ikäluokissa. Nuorimmat tanssijat ovat 6-vuotiaita ja vanhimmat yli 70 vuotiaita. Suomenmestaruudesta tanssitaan niin vakio- että latinalaistanssissa seuraavissa luokissa: alle 21 vuotiaat, Seniori 2, Seniori 3, Seniori 4 ja lasten joukkuekilpailu. Vuoden 2018 Ikäkausimestaruuskilpailut järjestää tanssiurheiluseura TanssiDans ry yhteistyössä mukana tanssiurheiluseura Habanera ry ja Blue & White ry.

Kisoihin on ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä tanssijoita. Eri kilpaluokissa kilpailee 260 tanssiparia ja sunnuntain lasten ja junioreiden joukkuekilpailuun on ilmoittautunut 32 joukkuetta eri tanssiseuroista ympäri Suomea. Alle 21 vuotiaat ratkovat ensimmäistä kertaa suomenmestaruudet ja seniori luokissa taso on erittäin korkea, mukana on useampi suomalaispari maailman huipulta.

Tanssiurheilulla tarkoitetaan Suomessa kansainvälisen käytännön mukaisten vakiotanssien ja latinalaistanssien (WDSF) harrastamista kunto- tai kilpaurheiluna. Ikäkausimestaruuskilpailuissa kilpaillaan vakio- ja latinalaistansseissa. Vakiotanssit ovat hidas valssi, tango, wieninvalssi, foxtrot ja quickstep. Latinalaistanssit ovat samba, cha cha, rumba, paso doble ja jive.

Tervetuloa seuraamaan tanssin riemua ja taitoa, kun Suomen parhaat tanssiparit valtaavat tanssilattian. Median edustajat voivat ilmoittautua etukäteen tai kilpailupaikalle saapuessa.

Kilpailut alkavat lauantaina 12.5. klo 9.30 ja päättyvät sunnuntaina 13.5. klo 20. Tarkempi kilpailuaikataulu löytyy täältä.

Kilpailupaikka: Opinmäen oppimiskeskus, Lillhemtintie 1, 02250 Espoo.

Molemmat kilpailupäivät livestriimataan osoitteessa www.tanssi.tv/ikm2018

Samaan aikaan järjestetään myös Rubikin kuution SM-kilpailut, joissa kilpaillaan 18 virallisessa nopeuslajissa. Tule seuraamaan huikeita suorituksia, viime vuonna tehtiin uusi Suomen ennätys, kun 3x3-kokoinen kuutio ratkaistiin kuudessa sekunnissa. Lue lisää kisoista.

Lisätietoja:

Niina Antikainen, TanssiDans ry, puh. 040 578 8442, niina.antikainen@gmail.com  

Olga Väisänen, TanssiDans ry, puh. 040 554 0578, olga.vaisanen@gmail.com

TanssiDans ry on Kirkkonummella toimiva urheiluseura, jonka tavoite on edistää tanssiharrastusta
ja -urheilua. Seuramme tarjoaa opetusryhmiä lastentanssista aikuisiin. Erityisesti haluamme kehittää ja lisätä lasten ja nuorten tanssiurheiluharrastusta. TanssiDans ry kuuluu Suomen tanssiurheiluliittoon.

Suomen Tanssiurheiluliitto www.dancesport.fi